Veel gestelde vragen

Downloads
Folder GO! voor jeugd.

Voor wie is GO! voor jeugd?
Ben jij onder de 18 en woon je in Alphen aan den Rijn of Kaag en Braassem? Dan kan je voor al je vragen en problemen bij mij terecht.

Voel je je vaak somber of angstig? Zit je niet lekker in je vel? Misschien heb je problemen op school, met je ouders of met een vriend? Ik kan je met bijna alles helpen, alleen niet voor het maken van je huiswerk of het opruimen van je kamer 😉

Ik help ook ouders en volwassenen. Zit je met vragen over bijvoorbeeld opvoeding, schoolkeuze of gezondheid van je kind? Ook jij kan bij mij terecht. Ik heb veel collega’s met kennis op verschillende gebieden en ken alle instellingen in onze regio.

Heb je hulp nodig? Neem hier contact met mij op.

Waarom doe je dit?
Ik vind het belangrijk dat iedereen veilig en gezond opgroeit. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. En ook niet of je een beperking hebt. Ik help je met het vinden van je talenten, het oplossen van problemen en kan je op allerlei gebieden begeleiden.

Hoe help je?
Iedereen heeft wel eens een probleem. Soms kun je het zelf oplossen en soms heb je daar hulp bij nodig. We praten samen over je vraag en zoeken uit waar ik jou het beste mee kan helpen. Dan kijken we welke hulp het beste bij je past. Misschien kan ik je helpen, misschien iemand anders. Ik help jou, maar natuurlijk ook de mensen om je heen.

Bij welke problemen help je?
Ik help je met bijna al je problemen (maar maak niet je huiswerk, verbeter geen highscores en ruim niet je kamer op). Het maakt niet uit hoe klein of groot het probleem is. Heb je problemen op school, thuis of met vrienden? Heb je een lichamelijk beperking of zijn dingen even te moeilijk? Is er iets gebeurd, waardoor het niet lukt om “gewoon” te leven? Zit je er doorheen en lukt het niet om van bepaalde gevoelens af te komen? Ik help je verder.

Hoe werk je?
Ik werk samen met veel organisaties en vrijwilligers in de buurt. Ik verbind de juiste mensen met elkaar om zo de beste hulp te vinden.

Moet ik betalen voor hulp?
Nee, je hoeft niets voor mijn hulp te betalen. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat ik je aanraad iets te gaan doen wat wel geld kost, zoals een lidmaatschap voor een club of opleiding. Maar mijn hulp is altijd gratis.

Hoe werkt het als je hulp krijgt?
Nou, dan vertel je mij eerst je verhaal. Daarna ga ik, eventueel met je ouders of verzorgers, uitzoeken hoe we je het beste kunnen helpen. Samen kijken we of we nog andere partijen om hulp moeten vragen. En zo gaan we op zoek naar een oplossing.

Ik vind het lastig om op gesprek te gaan. Wat nu?
Dat begrijp ik. Je kunt hiervoor hulp krijgen. Die hulp is gratis en van iemand van buiten GO! voor jeugd. Er zijn twee mogelijkheden;

  1. De gemeente Alphen aan den Rijn biedt hulp nodig bij het voeren van een gesprek, waarbij je gebruik kunt maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Lees meer in de folder.
  2. En je kunt een vertrouwenspersoon van het AKJ inschakelen.

Als je in Alphen aan den Rijn woont kun je ook terecht bij MEE ZHN. Als je in Kaag en Braassem woon, kun je terecht bij De Driemaster. Je kunt ze mailen via clientondersteuning@dedriemaster.nu.

Ik heb al hulp, maar ik heb nog een vraag
Je kunt me je vraag sturen naar jouw team of bellen met het team. De teams zijn terug te vinden op de contactpagina. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag bellen tussen 08:30 en 17:00 uur. Ik kan ook jou bellen, maar dan heb ik wel jouw nummer en je postcode nodig. Dan weet ik wie van ons jou het beste kan bellen. Dus mail je naam, telefoonnummer, postcode en vraag, dan spreken we elkaar snel.

De teams:
GO! voor jeugd team Alphen – West, postcodes 2404 2408 2409
088 25 42 351
alphenwest@govoorjeugd.nl

GO! voor jeugd team Alphen – Centrum, postcodes 2403 2405 2406
088 25 42 350
alphencentrum@govoorjeugd.nl

GO! voor jeugd team Ridderveld, postcodes 2401 2402
088 25 42 352
ridderveld@govoorjeugd.nl

GO! voor jeugd team Boskoop, postcodes 2407 2445 2471 2771
088 25 42 353
boskoop@govoorjeugd.nl

GO! voor jeugd team Rijnwoude, postcodes 2391 2394 2396 2731
088 25 42 354
rijnwoude@govoorjeugd.nl

GO! voor jeugd team Kaag en Braassem, postcodes 1431 1433 2159 2355 2370 2371 2374 2375 2376 2377 2450 2451 2455 2480 2481
Westeinde 1
2371 AS Roelofarendsveen
088 25 42 355
kaagenbraassem@govoorjeugd.nl

Kan ik bij mijn huidige hulpverlener/behandelaar blijven?
Dat zou natuurlijk wel het fijnst zijn. Als jouw behandelaar aangesloten is bij GO! voor jeugd, kan dat sowieso. Als dat niet het geval is, dan kun je tot uiterlijk 1 augustus 2018 bij hem of haar in behandeling blijven. Als je na die datum nog wel behoefte hebt aan hulp, dan krijg je een kennismakingsgesprek met mij. Vervolgens kijken we samen welke hulp het beste bij jou past.

Wie zijn de organisaties achter GO! voor jeugd?
Cardea, Curium-LUMC, Gemiva-SVG Groep, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, Ipse de Bruggen, Kwadraad Maatschappelijk Werk, De Opvoedpoli en Prodeba nemen deel aan GO! voor jeugd. Ook werken wij samen met veel lokale organisaties. We doen dit in opdracht van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat
Dat kan natuurlijk! Mail je vraag naar info@govoorjeugd.nl. Dan bel ik je terug, stuur ik een mail of app je het antwoord op je vraag.